Yoga en Qigong

Yoga en Qigong lessen kan je volgen in klein groepsverband, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Of een individuele les volledig op jou afgestemd, voor optimale begeleiding. Tijdens coachingsessies maak ik vaak gebruik van Yoga en Qigong oefeningen, omdat beiden een zeer positief effect hebben op de fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele staat van jouw algehele zijn. Ook kan een Yoga en Qigong les in een coachingstraject als onderdeel meegenomen worden.

Yoga

Yoga betekent vanuit het Sanskriet vertaald: verbinden, samenvoegen, vastmaken. Zoals het samenbrengen van de interne en externe wereld, lichaam en geest, linker en rechterzijde van het lichaam, bewustzijn en onderbewustzijn. Yoga helpt je om met plezier en vanuit je eigen kracht in het leven te staan. Door yoga voel je je energieker, krachtiger, flexibeler, vrolijker en meer in balans.

Qigong

Zhineng Qigong is een eenvoudige, meditatieve Chinese vorm van bewegen en kan door iedereen worden beoefend. Zhineng staat voor effectief. Qi staat voor energie en Gong staat voor werken. Zhineng Qigong betekent dus op een effectieve manier werken met energie. Deze vorm van Qigong is ontwikkeld uit verschillende Qigong vormen en uit Chinese- en westerse medische inzichten.

Onderdelen van Yoga

Esther Hadassa doet Yoga, handmudra, in Almere

Een yoga les bestaat uit meditatie, asana’s (lichaamshoudingen), pranayama’s (ademhalingsoefeningen) en ontspanning. Mediatie laat je in het moment zijn en voelen hoe het met je gaat. De lichaamshoudingen hebben effect op het fysieke, emotionele en mentale vlak. Ze werken in op alle lichaamsdelen, ze versterken spieren en gewrichten en maken de wervelkolom en het beenderen stelsel veerkrachtig. De ademhalingsoefeningen geven je nieuwe energie en nodigen uit tot emotionele balans en verstilling. De ontspanning die altijd aan het einde is (shavasana) brengt je zenuwstelsel in balans en nodigt uit tot intergratie van alles wat je gedaan hebt.

De volgende vormen van Yoga worden aangeboden en kunnen gecombineerd worden:

  • Hatha Yoga; een klasieke vorm van yoga, waarbij de asana’s één tot twee minuten worden vastgehouden
  • Vinyasa Yoga; een vloeiende vorm, waarbij de meeste asana’s vloeiend in elkaar overgaan
  • Yin Yoga; een rustige en minder actieve vorm, waarbij zittende en liggende asana’s drie tot 5 minuten worden vastgehouden
  • Restorative Yoga; een herstelende meditatieve vorm, waarbij je ondersteund door materialen (kussens ed) tien tot vijftien minuten in een houding ligt
  • Yoga Nidra; een diepgaande meditatieve vorm, waarbij je liggend (in shavasana) een meditatie volgt van twintig tot vijftig minuten

Onderdelen van Qigong

Esther Hadassa doet Qigong, de 8 brokaten, in Almere

Een Zhineng Qigong les bestaat uit een meditatie (zittend of staand), zachte bewegingen, klanken en ontspannen ademen.

De doelen van Zhineng Qigong zijn:
Het lichaam met rustige, subtiele bewegingen los te maken, te ontspannen en de geest tot rust te brengen. De meridianen (energiebanen) in het lichaam gaan open, blokkades lossen op of worden voorkomen. De spieren worden versterkt en de gewrichten soepeler. De coördinatie van lichaam en geest en de concentratie verbeteren. Het lichaam komt in balans en het bewustzijn van het eigen lichaam groeit. Het vrij stromen van energie maakt het lichaam gezond en vitaal. Zhineng Qigong geeft een boost aan de hersenen en het immuunsysteem en heeft dus grote voordelen voor de gehele gezondheid.

Naast Zhineng Qigong worden er ook nog andere vormen van Qigong aangeboden.

Aanbod

Vitaliteitscoaching

Ademcoaching

Massage

Yoga en Qigong

Contact

Adres
Walmolenstraat 44
1333 CC Almere

contact@estherhadassa.nl
06 – 28 15 51 12

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring